Storsvindel i New York: Betjente og brandmænd er tiltalt

Tidligere betjente og brandmænd i New York er blandt de i alt 106 personer, som er blevet tiltalt i en kæmpe svindelsag, der omhandler flere hundrede millioner af dollar.

De tiltalte sikrede sig angiveligt adskillige dollar hvert år i understøttelse - betalt af skatteyderne - ved at hævde, at de på grund af psykiske lidelser som posttraumatisk stress, angst eller depression ikke var i stand til at arbejde.

Men ifølge retsdokumenterne levede de helt almindelige liv - en af de tiltalte fløj helikopter, mens en anden spillede kort i Las Vegas. En tredje underviste og udøvede kampsport, men gjorde stadig krav på mellem 30.000 og 50.000 dollar om året.

80 af de 106 anklagede er tidligere politifolk eller brandmænd i New York, og bedrageriet daterer sig helt tilbage til 1988. Nogle brugte terrorangrebet i New York i 2001 som argument i deres svindelnummer.

- Mange fabrikerede på kynisk vis påstande om psykiske sygdomme som følge af 11. september og vanærede dermed de personer, der tjente deres by på bekostning af deres egen sundhed og sikkerhed, siger Cyrus Vance, Manhattans statsadvokat.

Politiet i den amerikanske millionby tager kraftigt afstand fra de tidligere ansattes bedrageri.

- De pensionerede politifolk, som er tiltalt i denne sag, har vanæret alle dem, der omkom under eftersøgnings- og redningsarbejdet 11. september 2001 og dem, der efterfølgende døde af 9/11-relaterede sygdomme, ved at udnytte den tragiske dag for egen vindings skyld, siger politikommissær William J. Bratton.

Flere end 2700 mennesker mistede livet under terrorangrebet i 2001, da to kaprede passagerfly fløj ind i World Trade Center.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip