Storsvindlende dankort-tyve efterlyses

To mænd efterlyses nu med billeder i en sag om et stjålet dankort, der efterfølgende er blevet misbrugt ved at hæve løs i forretninger og hæveautomater i Roskilde.

- Samlet i sagen er der hævet godt 20.000 kroner, så det er en del penge. Jeg ved ikke, om de to mænd er mistænkt i andre sager, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Dagen.dk.

Dankortet blev stjålet den 25. februar i år og undervejs har gerningsmændene formentlig afluret pinkoden, således at dankortet efterfølgende kunne misbruges i butikker og hæveautomater med den korrekte.

- Dankortets indehaver fortæller til os, at hans kode formentlig blev afluret i en kiosk i Roskilde. Da han lidt efter skulle stige på et tog, stod en mand meget tæt lige bag ved ham, og i mylderet lykkedes det muligvis gerningsmanden at stjæle pungen. Kort efter hævede de to så de mange penge, forklarer Martin Bjerregaard til Dagens.dk og understreger:

- Vi kan jo samtidig bruge sagen til at bede alle om at passe godt på deres pinkode. Beskyt den når du bruger kortet.

Gerningsmændene, der fremgår af vedhæftede fotos, beskrives som:

A: Mand, 20-45 år, lys i huden, alm. af bygning, ca. 175-185 cm høj. Iført sort jakke, sort tophue, lyst halstørklæde, mørke bukser og sko.

B: Mand, 20-45 år, lys i huden, alm. af bygning, ca. 175-185 cm høj. Iført sort jakke, sort tophue, mørke bukser og sko.

Oplysninger kan gives til lokalpolitiet i Roskilde på nummer 114 eller 46 35 14 48.

Kilde: Dagens.dk

Dagens Gossip