Storsvindler skal i fængsel og betale 2,2 millioner kroner tilbage

Seks svindelpunkter på anklageskriftet koster nu en 39-årig mand fra Vallensbæk to år og seks måneders fængsel og tilbagebetaling af ca. 2,2 millioner kroner til ofrene. Han fik også en skattebøde på 788.000 kroner, og dertil vil Skat inddrive et tilsvarende beløb i unddraget skat.

Det afgjorde Glostrup Ret i dag. Retten bestemte også, at den krigsskadede ex-soldat får 1,47 millioner kroner af sine tabte penge tilbage.

- Tiltalte opbyggede et personligt forhold til ofrene og vandt deres tillid. Det udnyttede han derefter på det groveste, siger anklager Joy Sinius Clausen, Københavns Vestegns Politi.  

Snød krigsveteran

Ifølge anklagen bedrog han en 26-årig tidligere soldat for den erstatning, han fik, efter han mistede sine ben i Afghanistan.

Svindlen skete, da de to mænd i 2010 ville starte en virksomhed til at købe, renovere og sælge lejligheder. Som startkapital skulle de hver indskyde 2,13 millioner kroner.

Med forfalskede bilag foregav den 39-årige at have stiftet firmaet og betalt sin andel ind på en fælles firmakonto. Dernæst satte den 26-årige sin andel ind på kontoen, som senere viste sig at tilhøre hans nye ’kompagnon’.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Den 39-årige nåede at købe et par ting, bl.a. en mindre bil, før banken indefrøs resten – 1,47 millioner kroner. Dem skal ex-soldaten nu have tilbage af banken, og resten skal den 39-årige betale tilbage, besluttede retten.

Derudover overtalte den 39-årige den tidligere soldat til at yde ham et privat lån på 66.000 kroner til en bil, han aldrig købte. Også de skal betales tilbage, bestemte retten.

Fuppede familie

I 2012 lykkedes det også den aktive svindler at franarre en familie 35.000 kroner i ’salær’. Han udgav sig for at være jurist og tilbød dem assistance med at føre en retssag for at hjælpe deres handikappede datter. Men alt var løgn, og familien mistede pengene. Dem skal den dømte nu betale tilbage.

Falsk bilag og skattesvig

To andre anklager handlede dels om et forfalsket bankbilag som bevis for betaling af en andelsbolig og dels om skatteunddragelser for 788.571 kroner.

Skat vil inddrive det unddragne beløb, og derudover udstak retten en skattebøde på et tilsvarende beløb.

Dommen var en tillægsstraf til tre års fængsel, som Østre Landsret idømte ham sidste år for lignende svindel. Han overvejer nu at anke dommen.

Dagens Gossip