Storsvindleren Amanda får ekstra straf

Amanda Jacobsen, der svindlede sig til over 130 millioner kroner fra sin arbejdsgiver Gate Gourmet, er i Østre Landsret idømt en straf på fire et halvt års fængsel.

Det er en skærpelse af den straf på tre et halvt års fængsel, som hun sidste år fik i Københavns Byret.

Anklageren Hans Jakob Folker havde krævet den svindeldømte kvindes straf fordoblet, fordi svindlen var sket for egen vindings skyld. Hendes forsvarer havde derimod bedt om at få en mildere straf.

Det var en kortfattet Amanda Jacobsen, der bad om ordet, inden dommerne mandag eftermiddag trak sig tilbage for at votere.

- Der findes ingen ord, der kan beskrive, hvor meget jeg fortryder det, jeg har gjort, sagde hun med blikket rettet mod dommerne.

- Jeg kan desværre ikke trække tiden tilbage og gøre det om. Jeg skal i stedet stå til ansvar for det, og det vil jeg gøre, sagde hun, før blikket igen rettede sig mod bordpladen, som det havde været det meste af dagen.

Anklagen ønskede straffen sat op til syv års fængsel, mens forsvarer Hanne Rahbek i sin procedure fremførte flere formildende omstændigheder.

Hanne Rahbek anbefalede dommerne at stadfæste byrettens dom på tre et halvt år.

Hun påpegede blandt andet Amanda Jacobsens store samarbejdsvillighed og den store psykiske belastning, Amanda Jacobsen har været igennem.

Hendes mand begik selvmord, efter at svindlen blev afsløret, så hun nu er eneforsørger for parrets to sønner.

- Amanda Jacobsen har uomtvisteligt været igennem en voldsomt belastende periode rent psykisk, sagde Hanne Rahbek.

Den påstand blev understreget af, at Amanda Jacobsen dagen igennem blev rørt til tårer, når talen faldt på hendes afdøde mand.

Hverken den dømte kvinde eller hendes advokat ønskede at kommentere landsrettens dom.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip