Stort flertal af danskerne vil med i EU-flygtningeplan

Skrevet af admin

14/09/2015

Dagens topnyheder

Mere end 5000 flygtninge og migranter vurderes at have krydset de danske grænser den seneste uge, og den europæiske flygtningesituation har også sat sig spor i danskernes holdning.

Et stort flertal af danskerne på 78,2 procent bakker nu op om, at Danmark går med, hvis EU-landene bliver enige om en fælles fordeling af flygtninge.

Det viser en meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau blandt 1038 repræsentativt udvalgte personer.

Bjarke Møller, der er direktør i Tænketanken Europa, er ikke i tvivl om, at flygtningesituationen i Europa har ført til et holdningsskred i befolkningen.

- Det er meget opsigtsvækkende og markant, siger han.

- Det er et holdningsskred, der er sket i løbet af sommeren, og det ser ud til, at der er en stigende tendens til, at danskerne ønsker at deltage i EU's asyl- og indvandringspolitik, vurderer Bjarke Møller.

Han henviser til, at andre meningsmålinger har vist samme retning, uanset om spørgsmålene har været formuleret lidt anderledes.

Spørgsmålet om en fælles fordeling af flygtninge mellem EU-landene er højaktuelt. Mandag holder EU-landene krisemøde om de mere end en halv million flygtninge, der foreløbig er kommet til Europa alene i år.

Kommissionen ønsker, at landene skal enes om at fordele 160.000 flygtninge mellem sig.

Selvom udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) deltager på vegne af Danmark, har regeringen på forhånd meldt ud, at Danmark ikke har tænkt sig at tage nogen af de 160.000.

/ritzau/