Stort milliontab for både Yonex og Wozniacki

Et af Caroline Wozniacks træningspas forud for turneringen Aegon International har vakt stor opsigt, da hun blev spottet med en sort, overmalet ketsjer af en anden producent end Yonex, som hun ellers har en sponsoraftale med.

Efterfølgende kom det frem, at Caroline Wozniacki har planer om bruge den sorte ketsjer under selveste Wimbledon, der starter mandag. Dermed render hun fra en aftale, der potentielt ville sikre Yonex mange millioner kroner.

- I kroner og øre er det svært at gøre op, men hun skal ikke længere end til anden og tredje runde, før det nærmest er uvurderligt. Det drejer sig om mange penge, rigtig mange penge. Det er adskillige millioner, det siger selv, siger sponsorekspert Simon Bastiansen, direktør hos Promovator, og fortsætter:

- Tennis er en global sport. Det bliver spillet seriøst på samtlige kontinenter, og det er der ganske få sportsgrene, der gør. Det vil sige, at der er millioner af seere, der sidder og kigger med. Og det er klart, jo længere hun kommer i turneringen, er der flere, der kigger med. Danmark er ingenting, bare vent når USA, Kina, Australien og andre store lande ser kampene.

Selvom den tidligere verdens-etter er dumpet markant ned på verdensranglisten de seneste år, er hun stadig et stærkt brand for Yonex, fastslår Simon Bastiansen.

- Yonex indgik ind aftale med Caroline, da hun var på toppen. Så de har købt på det dyreste tidspunkt. Det er selvfølgelig også for at få en af verdens største kvindelige sportsudøvere. Dem er der ikke mange af. Nævn lige en kvindelig sportsudøver, der er kendt globalt og som ikke spiller tennis. De største er bare Serena Williams og Maria Sharapova. Måske kommer Lindsey Vonn på listen.

Sporten.dk har tidligere været i kontakt med Yonex' nordiske direktør, Benni Holst Andersen, der var overrasket over at se Caroline Wozniacki med en anden ketsjer end deres i hånden. Men hvad det får af konsekvenser under Wimbledon, kunne han endnu ikke udtale sig om.

- Det er dårligt for dem, at det lige sker inden Wimbledon. Man kunne forstå, hvis det var udenfor sæsonen i en mørk hal langt ude på landet, at hun testede ketsjeren. Det skaber bare en masse unødvendigt snak ikke mindst for hele hendes team, der skal rende rundt og forsvare det og slukke en masse ildebrande, fortæller Simon Bastiansen og peger på andre mulige problemer ved Wimbledon:

- Wimbledon er lige rundt om hjørnet, og hypen er jo enorm i forbindelse med de her grand slams. Det virker også mærkeligt, at hun vælger at teste den inde midt i sæsonen. Det gav bedre og større mening, hvis hun gjorde det udenfor sæsonen. Det kan være, at Yonex satser på masser af hospitality til Wimbledon med 'meet and greet' og så videre. Så kommer der måske store kunder over til Wimbledon og møder Caroline, og på den møde giver det lidt støj på linjen.

Caroline Wozniackis camouflerede ketsjer menes at være af mærket Babolat, som hun spillede med i den tid, hvor hun bare vandt og vandt og strøg til tops på verdensranglisten. Angiveligt skulle hun være utilfreds med Yonex' produkter - som hun indgik en aftale med i 2011 - og heraf altså fornylig valgte at trodse sponsoraftalen.

At hun nu stiller op til Wimbledon uden en Yonex-ketsjer i hånden betyder også et stort økonomisk tab for Caroline Wozniacki selv, da hun ikke har udsigt til de bonusser, der er indskrevet i aftalen.

- Typisk er sådan en kontakt skruet sådan sammen, at de betaler et grundbeløb, og så er der selvfølgelig en præstationsaftale bygget ind. Hvad nummer hun er på ranglisten, og hvor mange turneringer og Grand Slams hun vinder. På en lang kontrakt kan de ikke vide, om hun bliver skadet, så den er helt sikkert bygget op efter hende præstationer, siger Simon Bastiansen.

Caroline Wozniacki spillede sig tirsdag videre fra første runde ved Aegon International. Det gjorde hun netop med den sorte ketsjer.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip