Stort set hele landet risikerer skybrud lørdag aften

Et skybrud nærmer sig lørdag aften København, således at hele Danmark med undtagelse af Bornholm og Lolland-Falster risikerer at blive udsat for voldsomt vejr.

Det fortæller Mogens Rønnebek, vagtchef hos DMI.

- Lige nu er der kraftige tordenbyger på vej fra Nordtyskland, som snart ventes at ramme Danmark. Nogle steder er det allerede begyndt, siger han.

Tidligere lørdag forventede DMI ellers, at det voldsomme vejr udelukkende ville ramme Fyn og Jylland, men i løbet af eftermiddagen og den tidlige aften har prognoserne udviklet sig, så der nu er varslet om kraftig regn og skybrud over næsten hele landet.

Forskellen mellem kraftig regn og skybrud er, at skybrud er intens regn i en kort periode, hvor der minimum falder 15 millimeter på en halv time.

Kraftig regn strækker sig over en længere periode, og samlet set kan der også falde mange millimeter regn, fordi det fortsætter i lang tid, og mængden af regn på den måde bliver større med tiden.

- Søndag morgen klokken 6 ophører vores varsel, men det kan godt være, at det dårlige vejr stopper før, siger Mogens Rønnebek.

Den kraftige regn og skybruddene, der muligvis får følge af torden, medfører vand på kørebaner og i viadukter, nedsat sigtbarhed og fare for lynbrande.

/ritzau/

Dagens Gossip