Stort spansk flertal støtter hjælpepakke til Grækenland

Spaniens parlament har med stort flertal - 297 stemmer mod 29 - godkendt den europæiske redningspakke til Grækenland på 86 milliarder euro (642 milliarder kroner).

Der er tale om den tredje redningspakke siden 2010 og giver Grækenland endnu en chance for at forblive en del af euroen.

Spanien, som i 2012 selv måtte modtage finansiel hjælp til nødstedte spanske banker, vil bidrage med 10,15 milliarder euro til den seneste økonomiske redningspakke til Grækenland.

Spanien var ikke som Tyskland forpligtet til at få godkendt redningspakken i parlamentet, men premierminister Mariano Rajoy forklarede, at han havde sendt spørgsmålet til afstemning, fordi Spaniens bidrag er "betydeligt".

Rajoys konservative parti, Partido Popular (PP), benyttede debatten til at understrege, at det er garanten for Spaniens økonomiske genopretning.

- Der er tre ting at lære fra den græske krise. Først og fremmest, at vi ikke kan snige os uden om forhindringerne (reformer red.). For det andet at den populistiske sirenesang kun ender i et fata morgana. Endelig at uansvarlig politik har en pris, bedyrede økonomiminister Luis de Guindos.

PP er i fare for at miste sit flertal ved parlamentsvalget senere på året. Partiet er særligt trængt af den politiske bevægelse Podemos, der er tæt allierede med det venstreorienterede græske regeringsparti Syriza.

Efter flere års benhård nedskæringspolitik er den spanske økonomi i gang med at vokse igen, men arbejdsløsheden er fortsat tårnhøj. 22,4 procent er uden arbejde.

Onsdag stemmer det tyske parlament om den græske redningspakke.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip