Straf for grov gruppevoldtægt: Slå politiets græs

Over en million kenyanere har skrevet under på en erklæring, der raser over retsvæsnet og politiet på grund af en straf til tre voldtægtsforbrydere.

De tre deltog i en brutal gruppevoldtægt af en 16-årig pige, og straffen til dem var, at de skulle slå græsset på en politistation.

Voldtægten fandt sted i juni i det vestlige Kenya. Den 16-årige pige var på vej hjem fra sin bedstefars begravelse, da hun ifølge anklagen blev overfaldet af seks mænd, der tævede hende og voldtog hende, hvorefter de smed den bevidstløse og blødende pige på en mødding.

Den kenyanske kvinde Nebila Abdulmelik har sat kampagnen for at få ændret strafudmålingen i gang på internettet. Den føres via gruppen Avaaz, og mandag havde over en million mennesker tilsluttet sig kravet.

- At lade folk gå fri, efter at de har slået græs, må være den ringeste straf for voldtægt i verden, siger Abdulmelik.

- Det er et absolut svigt i hele systemet, og det er et skammeligt svar fra Kenyas politi, tilføjer hun.

Offeret kendte flere af overfaldsmændene, og nogle fra hendes landsby fangede de tre mænd og bragte dem til politiet, har pigens mor tidligere sagt til den kenyanske presse.

- De tre fik så ordre til at slå græsset rundt om politiets besiddelse, og derefter blev de løsladt, siger pigens mor.

Pigen sidder nu i kørestol med en brækket ryg, som hun har pådraget sig på grund af enten de bank, hun fik af overfaldsmændene, eller fordi hun kom til skade, da hun blev smidt på møddingen.

Desuden fik hun skader på indre organer under gruppevoldtægten.

- Mit ønske er, at der skal være retfærdighed, siger pigen til The Nation, der som første medie fortalte om gruppevoldtægten.

Parlamentarikere har også fordømt angrebet og politiets svigt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip