Straf til KIF sender Sønderjyske i slutspillet

Der var lagt op til det helt store drama i sidste spillerunde i herrernes bedste håndboldliga onsdag aften, hvor Sønderjyske og Skanderborg begge havde chance for at kvalificere sig til slutspillet, men det drama er aflyst og afløst af et andet.

Sønderjyskes håndboldherrer er nemlig allerede klar til slutspillet inden onsdagens kampe, efter at KIF Kolding København er blevet fratrukket fem point for ulovlig brug af en træner i tre kampe i februar. KIF er blevet taberdømt i de tre kampe.

I første omgang var KIF Kolding København blevet idømt en bøde på 100.000 kroner for at bruge Carlos Ortega i tre kampe mod Skive, Sønderjyske og Mors-Thy uden, at KIF havde tilladelsen til at bruge ham på plads.

Men den straf var Skive, Sønderjyske og Mors-Thy ikke tilfredse med, og de tre klubber protesterede i håbet om, at KIF ville miste de fem point, klubben opnåede i de tre kampe.

TV2 Sport kunne onsdag eftermiddag afsløre, at de tre klubber havde haft held med protesten og kort efter bekræftede Håndboldens Appelinstans, at den har fratrukket KIF de fem point og i stedet tildelt Skive, Sønderjyske og Mors-Thy pointene.

I en mail fra DHF hedder det om afgørelsen i Håndboldens Appelinstans:

- KIF Håndbold Elite A/S taberdømmes og fratrækkes de fem vundne point samt den opnåede målscore i de tre kampe.

- Pointene fordeles med to point til Skive, to point til Sønderjyske og et point til Mors-Thy.

- KIF Håndbold Elite A/S idømmes en bøde på 3 x 5000 kroner.

Kendelsen afløser den oprindelige kendelse, hvorfor bøden på de 100.000 kroner er ophævet.

Kendelsen kan ankes til DIF Idrættens Højeste Appelinstans, hvilket skal ske inden for fire uger.

Skrivebordsdramaet ændrer stillingen i ligaen betydeligt.

Sønderjyske rykker to point fri af Skanderborg og er bedre indbyrdes, hvorfor Sønderjyderne er slutspilsklar inden onsdagens kampe. Skanderborg kan ikke længere nå den vigtige ottendeplads.

KIF Kolding København rutsjer ned på en sjetteplads i ligaen, mens bundholdet Skive med de to skrivebordspoint stadig har chancen for at overleve i ligaen, idet holdet nu kun er to point efter Nordsjælland - og bedre indbyrdes.

/ritzau/

Dagens Gossip