Streamet tv på vej til at indhente traditionelt tv

Skrevet af admin

04/09/2015

Dagens topnyheder

Danskerne har taget streamet tv til sig i et sådant omfang, at det i løbet af få år vil indhente traditionelt tv.

Det vurderer Rene Brøchner, der direktør for landets største distributør af tv-signaler, YouSee.

- I dag er fordelingen, at 75 procent af seeningen foregår på traditionelt flow-tv, mens streaming står for 25 procent. Vores bud er, at streaming indhenter flow-tv i 2019, siger Rene Brøchner, hvis selskab både udbyder traditionelt flow-tv og streamingtjenester.

Tallene bygger dog på en meget bred fortolkning af begrebet streaming-tv. Flere af de store udbydere tilbyder nemlig, at man for eksempel kan pause eller spole tilbage i direkte udsendelser. Det øjeblik man gør det, ændrer det man ser sig imidlertid fra at være flow-tv til at være streamet tv.

YouSee har selv registreret en kæmpe stigning i forbruget af streaming, efter at man i 2013 gav selskabet bredbåndskunder adgang til at streame samtlige de 62 tv-kanaler, der indgår i selskabets fuldpakke.

Seer-rekorden i andet kvartal på YouSees tv-streaming blev sat lørdag 6. juni, da Juventus og Barcelona spillede finale i årets Champions League turnering. Kampen blev vist på TV3+, og i løbet af døgnet havde kanalen næsten 100.000 visninger fordelt på et noget lavere antal unikke brugere.

- Forbruget af flow-tv på nettet ser ud til primært at være drevet af begivenheder og direkte sendinger, mens det på kabel-tv formentlig er mere drevet af vaner.

- Særligt store sportsbegivenheder trækker aktivitet på smartphone eller tablet, så enten er de formentlig overvejende mandlige seere blevet forvist fra hjemmets fladskærm, eller også har de benyttet lejligheden til at se kampen uden for hjemmet, siger René Brøchner.

Seertallene på streaming tåler dog stadigt ikke sammenligning med antallet af seere på for eksempel kabel-tv. Ifølge TNS Gallup ser YouSees godt 1,1 millioner kunder i gennemsnit tv i flere end tre timer hver dag på fladskærmen, og tallet er steget en smule de seneste fire kvartaler sammenlignet med samme kvartal året før.

- Fladskærmen er fortsat kundernes foretrukne tv-platform, men forbruget på de små, bærbare enheder vokser hurtigt. Og vi kan se, at det især er muligheden for at se tv uden for hjemmet, der tiltrækker kunderne. Den mindste skærm, smartphone, står alene for 57 procent af streaming af flow-tv, siger René Brøchner.

/ritzau/