Streetracere skeler til Esbjerg

Der bliver nu skelet til Esbjerg, der har fået lovliggjort streetrace. Sidste weekend var streetracere fra både Sjælland, Fyn og Jylland samlet for at planlægge fremtiden for Danmarks mange streetracere.

Det var Striben-Esbjerg, der stod bag stormødet, hvor den såkaldte Esbjerg-Model blev præsenteret for andre streetracere i Danmark.

- Det er af stor betydning, at vi nu arbejder sammen på landsplan. På den måde kan vi få stoppet det ulovlige ræs inden det går galt igen. Hvis Esbjerg kan gøre det, så kan alle andre også, siger Morten Henriksen, formand for Striben-Esbjerg.

Med til mødet var også en af idémændene bag ”Esbjerg-Modellen”, nemlig Henrik Vallø. Han fortale blandt andet om hans lange rejse med Esbjergs streetracere og om vigtigheden af lovliggørelsen.

- Jeg er meget glad for, at Esbjerg-Modellen nu kan blive udbredt i hele Danmark. Ved at lave dette samarbejde, vil man kunne køre lovligt streetrace på forskellige dage, landet rundet – et nyt sted hver weekend. På den måde er det ikke kun én kommune og én forening, der skal trække hele læsset. Samtidig får alle i hele landet også mulighed for at køre lovligt ræs uden at skulle køre 100 kilometer først, siger Henrik Vallø, og fortsætter:

-Jeg synes, det er en god måde at få stoppet det ulovlige ræs på – set fra alle sider. Alle vinder på den her løsning, både kommunen, borgerne, politiet og streetracerne. Politiet sparer massevis af ressourcer, vi redder liv og de fartglade unge for raset af på fornuftig vis, slutter Henrik Vallø.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip