Strejke giver Rios OL-forberedelser et nyt knæk

I Rio kæmper man fortsat med forberedelserne til næste sommers OL.

Nu strejker 70 procent af byggeriets arbejdere i forsøg på at få højere løn.

Det skriver flere nyhedsbureauer onsdag morgen.

Flere af Rios byggerier er forsinket, og derfor besluttede en domstol i mandags, at mindst 30 procent af arbejderne skal opretholde det grundlæggende byggearbejde, mens kollegerne strejker.

Arbejdernes fagforening skal mødes med arbejdsgiverne fredag i håb om at forhandle sig frem til en ny lønaftale.

Senest måtte en talsmand fra OL-arrangørerne tirsdag aften meddele, at den olympiske vandpolo-konkurrence muligvis bliver flyttet, fordi renoveringerne af Julio Demare Aquatic Park, hvor kampene skal foregå, slet ikke er begyndt endnu.

Hallen ligger ved siden af det berømte fodboldstadion Maracana.

- Hvis vi får at vide, at byggeriet ikke bliver klar, må vi flytte konkurrencerne, siger Mario Andrada, som er OL-organisationens kommunikationsdirektør.

Ifølge direktøren skyldes forsinkelserne, at de lokale myndigheder, som ejer hallen og jorden, og det private firma, som administrerer hallen, ikke kan blive enige om, hvad der skal ske med hele svømmeanlægget efter OL.

Mario Andrada siger, at man let kan flytte vandpolo til hallen, hvor svømmekonkurrencerne foregår, eller til Maria Lenk Center, som også ligger i den olympiske park og skal bruges til OL's konkurrencer i dykning.

En beslutning bliver taget i løbet af de nærmeste uger.

/ritzau/

Dagens Gossip