Strejke lammer fransk luftrum

1.800 flyvninger er allerede blevet aflyst tirsdag, efter at flere flyselskaber har skåret på antallet af flyvninger til Paris og andre større byer for at undgå et sandt luftkaos på grund af manglende personale i kontroltårnene. Men der kan være mere flybøvl i vente:

»I øjeblikket er der roligt i de to lufthavne (i Paris red.), men flere forsinkelser må forventes i løbet af dagen,« siger talsmanden for Aeroports de Paris, der driver Charles de Gaulle-lufthavnen, til AFP.

De aflyste flyvninger betyder ifølge de franske luftfartsmyndigheder, at hver anden flyvning til Paris, Lyon, Toulouse og Bordeaux er blevet taget af tavlerne i Frankrigs lufthavne.

Strejkerne menes ifølge flere medier at kunne brede sig til Østrig, Belgien, Storbritannien, Bulgarien og Italien, hvor luftfartspersonale også bekymrer sig om EUs planer for den europæiske luftfart - ifølge de strejkende flyveledere betyder planerne dårligere arbejdsforhold.

EU-Kommissionen, der fremsætter lovforslag i EU-regi, vil, udover en tredobling af kapaciteten i luftrummet, øge sikkerheden, fjerne ti procent af forureningen fra fly og beskære udgifterne til kontrollen af lufttrafik med 50 procent ved at gøre kontrollen med luftrummet mere central.

Ifølge EUs egne beregninger bliver flyvninger i europæisk luftrum i gennemsnit 42 kilometer længere som følge af ineffektive luftveje.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip