Strejken truer: Norwegians piloter forhandler i overtiden

Norwegian og flyselskabets skandinaviske piloter er tidligt mandag morgen fortsat i gang med deres forhandlinger om en fælles lønaftale.

Fristen udløb ellers ved midnatstid, men blev forlænget, da parterne ikke var enige. Hvis Norwegian og piloterne ikke finder en løsning, vil selskabets over 600 norske, svenske og danske piloter nedlægge arbejdet.

Det vides ikke, hvor længe parterne har tænkt sig at fortsætte med at forhandle.

Ifølge nyhedssiden check-in.dk har Norwegian omkring 45 flyafgange fra Københavns Lufthavn i løbet af mandagen. Omkring 35-40 af disse afgange risikerer at blive aflyst, hvis piloterne går i strejke mandag morgen.

Det betyder, at omkring 4500 afrejsende passagerer og ligeså mange ankommende passagerer vil få forstyrret deres rejseplaner, skriver check-in.dk.

Siden fredag har Norwegian ført forhandlinger i den norske arbejdsret for at finde en løsning med piloternes fagforening, Norwegian Pilot Union.

Stridens kerne er piloternes fælles lønaftale, som er kommet i fare, efter at piloterne er gået med til at blive overflyttet fra Norwegian til et af flyselskabets nye datterselskaber.

Selskaberne oprettes som et led i en ny strategi for at gøre Norwegian til et internationalt flyselskab. Men overflytningen betyder, at piloterne skal til at forhandle nye individuelle overenskomster. Og det vil de ikke være med til.

Norwegian er allerede gået i gang med en nødplan for flyafgangene, hvis piloterne nægter at sidde i cockpittet, oplyser lavprisselskabet til nyhedssiden check-in.dk.

Sidste år var en større konflikt under opsejling blandt Norwegians piloter og kabinepersonale, men parterne blev enige i sidste øjeblik.

Hvis mandagens pilotstrejke bliver en realitet, vil det være den første siden 2002.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip