Strejkende piloter mødes med Norwegian i eftermiddag

Parterne i Norwegian-strejken mødes fredag, oplyser Norwegians informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen, til nyhedsbureauet NTB.

- Jeg kan bekræfte, at der er aftalt et møde mellem parterne, siger Sandaker-Nielsen til NTB.

- Det er åbenlyst, at man ønsker at finde en løsning på konflikten, som har varet alt for længe og ramt alt for mange passagerer, siger han.

Mæglingsmødet finder sted klokken 13.

Over for den norske avis VG oplister piloternes formand, Halvor Vatnar, tre krav til fredagens møde.

Piloterne kræver, at de kan indgå aftaler med deres reelle arbejdsgiver, og at aftalerne overholdes.

Dette ønske synes nært beslægtet til strejkens årsag, nemlig frygten for, at det datterselskab, piloterne er ansat i, skulle afvikles, og at de herefter ville blive tilbudt en dårligere aftale i et nyt.

Torsdag meddelte Norwegian så, at Norwegian Air Norway, hvor piloterne er ansat, vil oprette tre datterselskaber til henholdsvis de danske, de norske og de svenske piloter, som ifølge Norwegian vil blive overflyttet med de hidtidige takstaftaler, arbejdsforhold og goder.

Piloterne holder imidlertid på, at de vil forhandle aftaler kollektivt, og de kræver derfor også ligeværdige aftaler på tværs af Skandinavien og konkurrence på lige vilkår.

Det tredje krav går på fælles karrieremuligheder og fleksibilitet for alle piloter i hele koncernen.

Piloterne i Norwegian Air Norway har strejket siden lørdag. Siden onsdag har så godt som alle indenrigsflyvninger i Skandinavien været aflyst. Det anslås, at 35.000 passagerer er berørt af strejken hver dag.

Fredag afsendte fagforbundet 3F første varsel om sympatikonflikt med de norske piloter i Norwegian, der har nedlagt arbejdet. Medlemmerne i 3F varetager blandt andet bagagehåndtering, påfylder brændstof og leverer catering til Norwegian.

Torsdag tog Serviceforbundet samme skridt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip