Strejkende slagteriarbejdere i Blans har genoptaget arbejdet

De cirka 1000 slagteriarbejdere i på Danish Crown i Blans besluttede her til morgen at genoptaget arbejdet efter to dages strejke. Det betyder dog ikke, at twisten mellem om det nye akkordsystem er slut.

- Medarbejderne er gået i arbejde, og så skal vi nu have det afgjort fagretsligt om ledelsens nye system er i orden. Viser det sig, at reglerne er sådan, så retter vi naturligvis ind, men det skal undersøges, siger tillidsmand for slagteriarbejderne i Blans, Brian Vestergaard, til Dagens.dk.

Det er uvist, hvornår Arbejdsrettet afgører sagen, men indtil retten har talt, fortsætter medarbejderne på den hidtige akkord.

Slagteriarbejderne mener, at det nye system kan betyde omkring 30 kroner mindre i timen, lige som man mener, det er i strid med arbejdsmiljøreglerne, hvilket Arbejdsretten nu skal se nærmere på.

Brian Vestergaard glæder sig dog over, at man nu er kommet et skridt videre.

- Det er glædeligt ,at vi nu i anden omgang kan samarbejde med ledelsen, for det nytter ikke noget at blive stående i ingenmandsland, siger han.

Både mandag og tirsdag var der sympatiaktioner på Danish Crown-slagterierne i Horsens og Sæby, men her er medarbejderne også vendt tilbage til arbejdet i dag. På slagteriet i Faaborg er der fortsat arbejdsnedlæggelser, men det har ikke samme årsag som i Blans. 

Dagens Gossip