Stress af med en malebog for voksne

Malebog for voksne
Mange har nok et billede af malebøger som noget, der hører barndommen til, og som intet har at gøre i det voksne og meget seriøse liv, vi alle efterhånden lever, men faktisk kan en malebog for voksne være med til at sænke stressniveauet og gøre hverdagen mere fredfyldt. Sagen er nemlig den, at voksen malebøger er et langt stærkere middel end man skulle tro, og at de centre der aktiveres i hjernen, er med til at gøre dig langt mere afslappet og fokusere på noget helt andet end job og karriere, hus, familie, børn og pligter. Det er så at sige guf for både krop og sind.

Voksen malebøger er ikke bare gode til at afhjælpe stress, de er også utroligt populære hos folk, der ikke lider er stress. Det er med til at højne efterspørgslen og vi kan således forvente nye versioner af de populære mindfulness malebøger i en nær fremtid. Det håber vi i hvert fald.

Hvad er stress?
Stress er et ord, der ofte bliver brugt forkert, da mange forbinder det med at have travlt eller ”bare” have mange opgaver/gøremål. Det er dog ikke den rette definition. Du kan sagtens have travlt uden at have stress. Du kan ligeledes også godt være stresset uden faktisk at have stress. Stress er en tilstand, hvor du ikke kan overskue noget som helst. Det udløses ofte i kølvandet på en periode, hvor du har kørt på højt blus i for lang tid og aldrig rigtig givet dig selv den ro, vi alle sammen har brug for.

Mange oplever derfor først stress, når de slapper af. Det lyder måske lidt paradoksalt og selvmodsigende, men faktisk giver det rigtig god mening, når man forstår hvordan stress rammer og hvad stress i virkeligheden er.
Når vi skruer op for blusset i det daglige og bare kører på med flere og flere opgaver, udløser vi stresshormoner og adrenalin i blodet. Adrenalinen er dog med til at overskygge følelsen af stress, hvorfor man ofte ikke oplever stress, før adrenalinniveauet i kroppen sænkes. Og det sker ofte i forbindelse med ferier, hvor vi giver os selv lov til at slappe af i mere end bare et par dage ad gangen.

Som sagt er der stor forskel på at have travlt og have stress. Hvor travlhed ofte lægger sig relativ hurtigt, bliver stress siddende i kroppen, og faktisk er stress ofte forbundet med sygemelding, da stresshormonerne påvirker kroppen og sindet i en ekstremt høj grad. Mange stresspatienter kan således berette om decideret fysisk ubehag som følge af deres lidelse, ligesom det pludselig er meget små- og helt banale ting, der kan virke fuldstændigt uoverkommelige.

Stress kan dog heldigvis behandles, men ved hjælp af noget så simpelt som en malebog, kan du faktisk hjælpe med at forebygge symptomerne.

Dagens Gossip