Stresset Lars Bak dropper DM

- Han synes, at der er for meget stress op til Touren, der snart begynder (Tour de France begynder på næste lørdag). Han er også den eneste for sit hold, og han synes egentlig ikke, at han har nogle chancer for at vinde. Han vil gerne lige hjem og vende i Luxembourg, før han tager til Touren, siger Lars Bonde.

Den bomstærke Lars Bak indtager i årets Tour de France igen en nøglerolle på det belgiske mandskab. Han skal æde en masse vind på de flade etaper for at køre supersprinteren André Greipels tog frem til slutspurten. Og det kræver altså så meget fokus for danskeren, at han ikke kommer hjem til DM. Det har i - forhold til Dansk Cykel Unions (DCU) regler - også konsekvenser for september måneds VM på landevej i Toscana i Italien.

- Han kender godt konsekvensen, og det er, at han så ikke kan køre VM på landevej. Det er nogle regler, vi har. Han har regnet helt hårfint på det, siger Lars Bonde, der desuden påpeger, at Lars Bak allerede har sagt til landstræneren, at han synes, VM-ruten er for hård til ham.

Selvom han måske ikke ville kunne køre med i finalen, går Danmark altså glip af Lars Baks mange hestekræfter, når der skal køres VM på en kuperet rundstrækning i Toscana. Ruten passer også noget bedre til Jakob Fuglsang, mener Lars Bonde.

Derfor er Astana-rytteren klar ved startlinjen til søndagens linjeløb i Vordingborg. Men det er samtidig også velset, at de udlandsprofessionelle kommer hjem til DM, forklarer Lars Bonde.

- Hovedårsagen er, at DM meget gerne skulle være et velset og højt prioriteret løb, der samtidig skal afspejle styrkeforholdet i Danmark. 

- Men vi kan også godt lidt at se vores stjerner til DM-ugen. Så vi er tilfredse med, at Jakob møder op til den samlede start (Fuglsang måtte opgive at forsvare sin enkeltstartstitel på torsdag efter et styrt på Astanas træningslejr, red.). Det er det, at han deltager og viser sin trøje, siger Lars Bonde.

Men hvis man gerne ser, at Jakob Fuglsang kommer, er der så særlig dispensation for Lars Bak, der ellers er en populær rytter, som nok kunne bidrage til et festligt arrangement?- Jeg er ærgerlig over, at han ikke er der, men har taget et valg, og han kender konsekvensen. Og så er den heller ikke længere. Vi skal jo ikke tvinge ryttere til at komme, og vi forbander ikke dem, der ikke kommer. Jeg synes, han har en god grund til ikke at komme, siger Lars Bonde.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Bak selv.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip