Strid mellem Ekstra Bladet og tidligere gidsel ender i Pressenævnet

Sagen ender nu i Pressenævnet, fastslår direktør Fritz Ganzhorn fra fagforeningen, der repræsenterer det tidligere gidsel, Eddy Lopez.

»Vi har mandag og torsdag i denne uge afholdt møder med Ekstra Bladet i forbindelse med klagen, men det har ikke været muligt at finde sammen om et forlig,« siger direktøren i en pressemeddelelse.

»Det har hele tiden været Eddy Lopez’ intention med klagen at få en pressefaglig afgørelse og, hvis nødvendigt, at Ekstra Bladet skal stå til ansvar for deres dækning af sagen, så de 54 tilbageværende gidsler i Somalia - og eventuelt fremtidige gidsler - ikke udsættes for det samme, som han har været udsat for,« siger Fritz Ganzhorn.

»Eddy Lopez og Søfartens Ledere har derfor ikke kunnet imødekomme Ekstra Bladets ønske om, at dele af klagen blev trukket tilbage. Forhandlingerne er således afsluttet uden resultat, og Eddy Lopez ser nu frem til, at sagen finder sin afgørelse i Pressenævnet,« siger han.

Af pressemeddelelsen fremgår det desuden, at Ekstra Bladet har gjort gældende, at man opfatter dele af klagen som injurierende. Det afvises dog af Søfartens Ledere.

»Vi har flere gange præciseret overfor Ekstra Bladet, at vi på intet sted i klagen beskylder, eller har haft til hensigt at beskylde, nogen for at have gjort noget strafbart, men at der er tale om en klage til Pressenævnet over brud på god presseskik,« understreger Fritz Ganzhorn.

»I den forbindelse finder vi det meget relevant at spørge om, hvordan Ekstra Bladet har sikret sine journalisters uafhængighed. Havde vi ment at Ekstra Bladet eller avisens ansatte havde gjort noget strafbart, var det ikke en sag for Pressenævnet, men for politiet,« siger han.

Chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet bekræfter over for politiken.dk, at der ikke er flere forhandlinger, og forklarer, at det er Søfartens Ledere, der har afbrudt forsøget på at nå frem til et forlig.

»Vi havde en aftale med dem om at mødes på mandag, men den har de aflyst. Vi var parate til at gå meget langt for at få sluttet denne her ulykkelige sag, men nu har de valgt at afbryde det hele i dag, og de ønsker ikke at mødes på mandag,« siger Poul Madsen.

Dagens Gossip