Strid om ansvar for nøl i vækstforhandlinger

»Vi har opfordret regeringen til at få sat skub i det her,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Vækstpakken, som regeringen har døbt »Vækstplan DK«, skal finansieres ved hjælp af reformer af blandt andet kontanthjælp og SUen, men de forhandlinger går alt for langsomt, mener Venstre.

»Der kører forhandlinger hos beskæftigelsesministeren om en ny kontanthjælpsreform, hvor regeringen har lagt op til at spare på kontanthjælpsmodtageren for at få penge til at gøre noget godt for erhvervslivet, og det samme gør sig gældende omkring SUen. Men det går ikke stærkt nok, og vi kan ikke bruge pengene, før de er der,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Også de Konservatives formand, Lars Barfoed (K), presser på.

»Vi er også utålmodige, vi synes, vi skal have en aftale så hurtigt som muligt,« siger han.

Finansminister Bjarne Corydon afviser dog, at det er regeringen, der har ansvaret for, at man endnu ikke er kommet i mål med forhandlingerne.

»Hvis det går langsomt, så er det fordi, dem, vi forhandler med, ikke er indstillet på kompromis og på at tage ansvar,« siger han.

»Fakta er, at regeringen har lagt en vækstplan frem til samlet set 74 milliarder kroner i de kommende år for at hjælpe dansk erhvervsliv og skabe arbejdspladser. Den har dansk erhvervsliv hilst velkommen, man har ønsket at få den gennemført så hurtigt som muligt, store dele af fagbevægelsen har sagt det samme, de partier, vi har forhandlet med, har sagt, at det er noget, man meget gerne vil medvirke til, og så var det måske en idé at komme i gang med at tage et ansvar,« siger han.

Ifølge Bjarne Corydon kan der hurtigt komme en aftale om en vækstpakke, »hvis viljen er til det«.

Hos Dansk Folkeparti har forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) dog ikke travlt med at lande en SU-aftale.

»Jeg kan godt se, man gerne vil have det hele færdigt, men jeg synes, det er vigtigere, at vi gør det ordentligt, og at vi bruger den tid, der skal til på de ting, der dukker op undervejs,« siger forskningsordføreren, der forventer, at der »går en uges tid endnu«, før der ligger en aftale på SU-området.

I onsdagens udgave af Information sendte erhvervslivet en opfordring til Christiansborg om at nå til enighed.

»Jeg er bekymret for, at tiden bliver trukket ud. For hver dag, der går, hvor den ikke bliver vedtaget, der får vi heller ikke investeringerne eller jobskabelsen,« siger Niels Bjørn Christiansen, topchef i Danfoss, til avisen.

Dansk Industri stemmer i.

»Vi ønsker selvfølgelig, at vækstplanen bliver vedtaget, fordi det er et vigtigt bidrag til at skabe tillid til, at virksomhederne kan investere i Danmark,« siger DIs administrerende direktør, Karsten Dybvad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip