Stridende parter tager imod indgreb »med blandede følelser«

Det siger KLs Michael Ziegler (K), der har været kommunernes repræsentant i forhandlingerne med lærerne om en ny overenskomst - de forhandlinger, der strandede og medførte den lockout, som regeringen altså torsdag ventes at gribe ind overfor.

Ziegler ved dog ikke noget om, hvad indgrebet vil indeholde.

»Det er ren spekulation, men når nu det skal lande på denne her måde, håber jeg, det har et indhold, som i rimeligt omfang tilgodeser de synspunkter, KL har haft, og i hvert fald i forhold til det her med ledelsesretten, så det håber jeg på,« siger Michael Ziegler til Berlingske Nyhedsbureau med henvisning til lærernes omstridte arbejdstidsaftale.

Jyllands-Posten erfarer, at regeringen vil afskaffe den omstridte aftale, men at kompensationen til lærerne for at miste den vil være bedre, end KL havde lagt op til.

»Den kompensation nåede vi aldrig til i forhandlingerne, men jeg har ingen idé om, hvad regeringen agter at give som kompensation,« siger Michael Ziegler.

Lærerformand Anders Bondo Christensen tager også imod det kommende indgreb med både glæde og skepsis.

»Jeg er glad for, at eleverne kan komme tilbage i skolen, men jeg håber, at regeringen vil tage udgangspunkt i, hvad der er bedst for eleverne og ikke en eller anden økonomisk model,« siger han til TV 2 News.

Han afviser, at lærerne i forhandlingerne har anført, at »arbejdstidsreglerne er hellige.«

»Jeg vil håbe, at jeg vil kunne sige, at det er en forbedring for skolen, ellers bliver jeg skuffet,« siger lærerformanden om et kommende regeringsindgreb.

Dagens Gossip