Strømafbrydelse driller stadig togene på Øresundsbroen

Øresundsbroen var torsdag formiddag lukket på grund af en strømafbrydelse, som opstod omkring klokken 9.30.

Men allerede lidt efter klokken 10 kunne broens trafikcenter give grønt lys for biltrafikken i begge retninger igen.

Det kniber dog fortsat for togtrafikken torsdag formiddag. Der er nemlig stadig ingen strøm på den svenske side af broen, og derfor har DSB og Veolia indsat togbusser på strækningen mellem Københavns Lufthavn og Malmø Centralstation.

I den forbindelse vil rejsende til og fra Skåne kunne opleve forsinkelser, oplyser Martin Sun Larsen fra DSB Kommunikation.

- Vi ved ikke præcist, hvornår vi kan genoptage den normale drift. Men forsinkelserne vil kunne mærkes et stykke op ad dagen, fordi togene lige nu befinder sig et andet sted, end de ifølge planen skulle.

- Passagererne vil af samme grund også opleve, at der resten af dagen kan være flere eller færre pladser i de tog, de normalt rejser med, siger han.

For bilisternes vedkommende nåede broen kun at være lukket omkring en halv time. Den første prognose lød ellers på, at den først ville kunne genåbnes igen omkring klokken 11.

- Man ved aldrig helt, hvor hurtigt det kan gå med at udbedre tekniske problemer, og heldigvis gik det ret hurtigt denne gang, siger Jens Genders på Øresundsbroens pressetelefon.

Han fortæller, at torsdag formiddag er ikke det mest travle tidspunkt på Øresundsbroen.

- Vores myldretid følger det normale mønster og ligger i morgen- og eftermiddagstimerne, men derfor har det selvfølgelig været til stor ulempe for de trafikanter, der blev påvirket af det her, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip