Studerende bakker op om arbejdende kandidater

Det kan give god mening for nogle studerende at forlænge kandidatuddannelsen med to år og lade de studerende arbejde deltid undervejs.

Sådan lyder det fra formand for Danske Studerendes Fællesråd Yasmin Davali.

- Jeg tror, det er en mulighed for, at studerende kan få mere fleksibilitet i uddannelsesforløbet, men vi skal holde fast i, at det skal være et aktivt tilvalg for de studerende, siger Yasmin Davali.

Regeringen har ifølge tv2.dk et borgerligt flertal bag forslaget om at forlænge kandidaten fra to til fire år, sløjfe SU'en og lade de studerende arbejde deltid.

Ordningen skal rulles ud på forsøgsbasis, og den skal i første omgang gælde uddannelser, der er erhvervs- og samfundsrettede samt IT-uddannelser.

De studerendes talsmand synes godt om tanken, men understreger, at det skal være frivilligt, om man vil være "arbejdende" kandidatstuderende.

- Hvis man føler, at et samarbejde med en virksomhed kan gøre, at man får nye aspekter til sin uddannelse, så er det fint.

- Men der skal også være plads til, at man vælger at være på ordningen og vælger at gå tilbage til den ordinære ordning, hvis det passer bedst, siger Yasmin Davali.

- Hvis man finder ud af, at man ønsker at gå i en anden retning, end det man havde tænkt på oprindeligt, så skal der også være plads til det, siger hun.

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd ser ordningen som et opgør med den - blandt de studerende - forhadte fremdriftsreform, der skal sikre, at de studerende gennemfører uddannelsen hurtigst muligt.

- Vi skal se det som et opgør med nogle af de lænker, der er på fremdriftsreformen - som et skridt mod noget af den fleksibilitet, vi havde engang, siger Yasmin Davali.

/ritzau/

Dagens Gossip