Studerende dræbt på universitet

12 syriske studerende er blevet dræbt og adskillige er såret i forbindelse med flere bombeangreb på Damaskus Universitet torsdag.

Mortergranater landede angiveligt midt i de arkitektstuderendes kantine.

Det rapporterer statsligt syrisk tv, der ifølge nyhedsbureauet AFP skyder skylden på oprørsbevægelsen, der kæmper imod præsident Bashar al-Assads regime.

- Antallet af dræbte studerende på arkitekturfakultetet på Damaskus Universitet er steget til 12, lyder det fra den statslige tv-station, der beskylder "terrorister" - regimets ord for oprørere - for at stå bag angrebet.

På tv-billeder kan man se billeder af læger, der yder aktiv dødshjælp til mindst to unge mænd, og der ses blod på jorden i det, der ligner en udendørs kantine.

Oprørerne har i denne uge skruet op for brugen af mortergranater i hovedstaden.

Mindst fem personer - ud over de 12 torsdag - er blevet dræbt i sådanne angreb siden mandag.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder bekræfter torsdagens angreb.

- Flere mortergranater har ramt Baramkeh-området og arkitekturfakultetets bygninger, flere er døde, skriver observatoriet, der fra sin base i London indsamler rapporter fra aktivister og oprørere i det konfliktramte land.

Ifølge FN er mindst 70.000 mennesker omkommet under borgerkrigen i Syrien, og mere end en million mennesker er på flugt som følge af konflikten.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip