Studerende mener at dagpengeforslag dræber fleksibilitet

Skrevet af admin

03/06/2016

Mest læste i dag

De studerende forstår ikke, hvorfor der endnu en gang skal skæres i uddannelsessektoren.

Det er i hvert fald, hvad de føler, der sker, når regeringen sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har besluttet, at de studerende ikke skal have mulighed for at begynde på en ny uddannelse uden selv at betale, hvis de i forvejen har en uddannelse på samme eller lavere niveau.

Aftalen skal skaffe 300 millioner kroner til at dække et hul i dagpengeaftalen og vil ramme 2500 studerende hvert år.

Men det dræber uddannelsesfleksibiliteten, siger Yasmin Davali, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

- Uddannelsessystemet bliver mere rigidt, og det bliver sværere at udvikle sig undervejs eller skifte kurs. Vores sektor ligger i forvejen på knæ, og nu hiver man endnu flere ressourcer ud. Det er en mærkelig prioritering.

- Det her forslag sparker til en sektor, der allerede ligger ned. Vi har brug for flere midler - ikke færre.

Aftalen betyder eksempelvis, at en pædagog eller en skolelærer bliver afskåret fra at tage en socialrådgiveruddannelse på statens regning.

Og det forstår man ikke hos de pædagogstuderende, som føler, at de gang på gang betaler prisen.

- Det virker, som om politikerne opfatter unge som det oplagte sted at skære, hver gang der skal hentes penge til noget som helst. Sidste gang, der skulle hentes penge til dagpengeaftalen, var det dimittendsatsen, der blev skåret i.

- Nu er det så vores uddannelser, lyder det fra faglig sekretær Nikoline Møller Sørensen fra Pædagogstuderendes Landssammenslutning i en pressemeddelelse.

Hun peger også på, hvor ufleksibelt det bliver for de studerende:

- I stedet for at forsøge at skabe et sammenhængende uddannelsessystem, hvor vi får lov til at udvikle os undervejs og måske også skifte spor, skaber man blindgyder og smækker døre i hovedet på studerende, der prøver at uddanne sig.

/ritzau/