Studerende på erhvervsskoler skal have idrætstimer

Det mener regeringen, som med den omfattende reform af erhvervsuddannelserne vil indføre idræt på erhvervsskolerne. Det skriver Jyllands-Posten.

»Som en del af det år, de har som grundforløb, skal de også have idræt og bevægelse,« siger undervisningsminister Christine Antorini (S), der forventes at fremlægge reformen i løbet af tirsdag.

Christine Antorini mener, at der er flere fordele ved, at eleverne ud over undervisning også får rørt sig.

»Det er sjovt, sundt og motiverende. Hvis man bruger bevægelse, styrker det koncentrationen i de andre fag, og vi kan se, at det betyder meget for drengene,« siger hun. Forsøgsordninger på erhvervsuddannelserne har ifølge Antorini vist, at idræt også kan rokke ved frafaldet på skolerne.

»I forhold til frafaldstruede drenge får vi fat i en læringsform med bevægelse, som er meget vigtig for dem,« siger hun.

Modsat mange andre ungdomsuddannelser omfatter erhvervsskolernes skemaer i dag ikke idræt.

Formanden for Erhvervsskolernes Elevorganisation, Morten Ryom, ser frem til, at politikerne vil have eleverne ud og motionere.

»Man kommer fra en folkeskole, hvor man sidder ret meget ned og så over på erhvervsskolens grundforløb. Så kommer man ud til mester, hvor man arbejder otte timer om dagen. Det er hårdt fysisk og tager hårdt på mange. På den måde er det en god idé at indføre idræt og motion, så man opretholder et vist fysisk niveau,« siger Morten Ryom til Jyllands-Posten.

Dagens Gossip