Studerende: Sørg for gode uddannelser herhjemme

Hvis handelsskoler, universiteter og professionshøjskoler skal til at beskæftige sig med eksport af uddannelser, risikerer det at fjerne fokus på kvaliteten af de danske uddannelse

Sådan lyder det fra formanden for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Steffen Andersen.

- Vi kan godt være bekymrede for, at det vil fjerne fokus på kvaliteten af uddannelserne herhjemme, hvis man skal til at være mere international, siger Steffen Andersen.

Meldingen kommer, efter at Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Jakob Engel-Schmidt, har slået til lyd for, at danske uddannelsesinstitutioner i højere grad vender blikket mod udlandet.

Der er guld at hente inden for eksport af uddannelser til udlandet, lyder det fra Venstre-ordføreren.

Men de studerende frygter, at det internationale fokus kan have en bagside.

- Der er ingen tvivl om, at internationalisering giver mening et langt stykke af vejen. Men der er også en fare for, at man fjerner fokus fra de lokale institutioner og den enkelte elev, når man begynder at tænke på, hvordan man gør det bredere og større, siger Steffen Andersen.

Han mener, at uddannelsesinstitutionerne har rigeligt at se til med at sørge for, at undervisningen herhjemme har en forsvarlig kvalitet.

- Vi oplever uddannelser af svingende kvalitet, forelæsninger i store lokaler, skoler, der ikke kan tilbyde lektiehjælp. Vi vil hellere have, at man investerer i uddannelser og lokal kvalitet. Når så det er på plads, kan man gå ud og lave internationalt samarbejde, siger Steffen Andersen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip