Studerende: Studiejob får hverdagen til at hænge sammen

Skrevet af admin

14/05/2015

Mest læste i dag

Det er fremdriftsreformen, der presser de studerende - ikke om de skal arbejde 15 eller 12 timer om ugen i et studiejob.

Det er meldingen fra Danske Studerendes Fællesråd (DSF) til et nyt initiativ fra en dekan på Københavns Universitet, hvor arbejdsgivere bliver opfordret til at skrue ned for studentermedhjælpernes timetal, så de kan passe studiet i stedet.

- Antallet af timer er ikke problemet. Problemet er, at når man har en forventning om, at de studerende skal bruge 43 timer om ugen på deres studie, så kommer det til at blive presset, siger organisationens formand, Yasmin Davali, til Ritzau.

- Vi står i en situation, hvor langt de fleste studerende bruger næsten hele deres SU på at betale deres husleje, så de kommer til at stå i en rigtig dårlig økonomisk situation, hvis de ikke kan have et studiejob, siger hun.

DSF reagerer på et brev fra den øverst ansvarlige for Københavns Universitets Samfundsvidenskabelige Fakultet, dekan Troels Østergaard Sørensen.

I brevet opfordrer han departementschefer, direktører og andre topchefer, som har ansvar for de institutioner og virksomheder, der har studerende ansat i studiejob til at holde ansættelserne på 8-12 timer ugentligt, skriver Politiken torsdag.

Dekanen frygter, at studerende ellers ikke bliver kandidater på grund af den såkaldte fremdriftsreform, der fra næste studieår træder i kraft, fordi studerende under reformen skal være fuldtidsstuderende, mens det bliver sværere at tage et fag eller en eksamen om.

Det er da heller ikke dekanens opfordring, der får kritik af de studerende.

- Kritikken går helt hardcore på fremdriftsreformen. Hans intention er meget fin. Det er reformen, der sætter de studerende i en umulig situation, siger Yasmin Davali og uddyber:

- Ens studie er selvfølgelig det vigtigste, men udgangspunktet er bare, at man ikke kan leve af sin SU. En masse studerende kommer i klemme, fordi omkostningerne er så høje, og det er studiejobbet, som lige nu får det til at hænge sammen.

/ritzau/