Stuttgart siger farvel til populær redningsmand

Huub Stevens forlader VfB Stuttgart, selv om træneren netop har forhindret klubben i at rykke ud af Bundesligaen for anden sæson i træk.

I lørdagens sidste spillerunde skulle Stuttgart bruge en sejr og vandt 2-1 ude over Paderborn, som i stedet endte med at rykke ud af den bedste tyske fodboldrække.

Mandag meddelte Stuttgart, at Huub Stevens ikke får forlænget sin kontrakt, som udløber denne sommer.

- For Huub Stevens er det et farvel, fordi kontrakten løber ud, og hollænderen vil ikke sidde på Stuttgarts bænk i næste sæson, oplyser Stuttgart.

Den 61-årige hollænder blev træner for Stuttgart i november, da Armin Veh havde sagt op.

- Huub Stevens er århundredets træner i en anden klub, men for os er han århundredets redningsmand, siger Stuttgarts sportsdirektør Robin Dutt.

I Schalke 04, hvor Huub Stevens tidligere har været træner med stor succes og vandt Uefa Cuppen i 1997, stemte fansene på hollænderen som århundredets bedste træner.

I marts sidste år blev Huub Stevens også ansat til at redde Stuttgart, og det lykkedes. Dengang forlod han også klubben efter redningen.

Huub Stevens har tidligere været træner hos blandt andre Hamburger SV, Hertha Berlin og FC Köln.

Stuttgart bekræftede, at Huub Stevens allerede fik besked om fremtiden for noget tid siden, men klubben lod være med at fortælle det til spillerne for ikke at distrahere dem i slutfasen.

Den tidligere Leipzig-træner Alexander Zorniger er ifølge tyske medier favorit til at overtage trænersædet, men der er endnu ikke meldt noget officielt ud.

/ritzau/

Dagens Gossip