Stuttgart-træner: Derfor er Kvist på bænken

William Kvist er havnet i store problemer i Bundesliga-klubben Stuttgart.

Fra en position som fast mand og bærende spiller på Stuttgart-holdet i sidste sæson er Kvist røget ud i kulden hos træner Bruno Labbadia. Og det er problematisk, at Labbadia har formået at omskole den normale venstre back Arthur Boka til den centrale midtbane, hvor Kvist så er røget på bænken de seneste fem kampe.

I weekenden fik William Kvist ikke et eneste minut, da Stuttgart tabte 0-3 til nedrykningstruede Augsburg. Tyske pressekilder melder om utilfredshed i Stuttgart-toppen med William Kvists spillemæssige niveau i år, og kommer der et bud på den danske landsholdsspiller til sommer, vil det blive overvejet meget nøje.

Ifølge både Kicker og lokalavisen Stuttgarter Nachrichten har klubbens sportsdirektør, Fredi Bobic, allerede mulige afløsere i kikkerten, og der ventes udskiftninger i truppen efter en skuffende Bundesliga-sæson, hvor klubben aktuelt ligger på 12. pladsen kun ni point over nedrykningsstregen.

Kvist har ikke formået at udvikle sit spil fra den fornemme første sæson, hvor konkurrenterne Boka og anfører Christian Gentner begge er markant bedre offensivt med bolden.

I de to nederlag i februar til Düsseldorf og Werder Bremen var Kvist også i fokus med flere store fejl, der kostede mål.

William Kvists offensive mangler blev desuden påpeget forleden af Bruno Labbadia.

- En perfekt midtbanespiller for os har sin styrke i det boldbesiddende spil. Det har både Boka og Gentner. Hvor William mere har sin styrke i det defensive uden bold, sagde Stuttgart-træner Bruno Labbadia på et pressemøde i sidste uge.

Stuttgarts sportsdirektør, Fredi Bobic, ønsker ikke at tale om fremtidsplaner med pokalfinalen mod Bayern München lige rundt om hjørnet, og slet ikke hvorvidt klubben vil forsøge at skille sig af med en løntung Kvist.

- Vi bidrager ikke til spekulation. William er stadig en vigtig del af Stuttgart-truppen, siger Bobic til Kickers Stuttgart-journalist Jens Nagel.

En fodskade i november har ramt Kvist hårdere, end man først umiddelbart regnede med.

- Han har været mærket af den skade og lidt manglende form, men sådan kommer der perioder for enhver fodboldspillere, siger sportsdirektør Bobic og fortsætter;

- William har opført sig utrolig professionelt i den her situation, og det er vigtigt, at vi alle står sammen op til den vigtige pokalfinale.

William Kvists agent, Ivan Marko Benes, er ikke meget meddelsom omkring fremtidsovervejelserne for Kvist.

- Ingen kommentarer, siger Benes.

Det var heller ikke muligt at få en kommentar fra William Kvist.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip