Styrelse frifindes for at diskriminere ældre ved fyring

Der var ikke tale om diskrimination mod ældre, da en styrelse fyrede to medarbejdere på henholdsvis 58 og 55 år.

Det har Højesteret slået fast i en dom mandag.

Dermed falder påstanden fra Ligebehandlingsnævnet til jorden. Nævnet mente i sin tid, at de to var ofre for forskelsbehandling, og at de skulle have godtgørelser på henholdsvis 385.000 og 300.000 kroner.

Fyringerne skete i forbindelse med en sammenlægning af Personalestyrelsen og Økonomistyrelsen, som blev samlet under navnet Moderniseringsstyrelsen.

Arbejdsgiveren protesterede over for nævnet afgørelse og gik derfor til domstolene.

Østre Landsret gav Moderniseringsstyrelsen medhold i januar i år, men nævnet ankede til Højesteret - og har mandag altså indkasseret endnu et nederlag.

I forbindelse med sagen har Højesteret studeret en statistik over de ansattes alder.

Sådan en statistik over de opsagtes alder og aldersfordelingen i den samlede medarbejdergruppe kan gå indgå, når det vurderes, om afskedigelser mistænkes for at være udtryk for forskelsbehandling, påpeger dommerne.

Men i styrelsen var der faktisk et betydeligt antal medarbejdere, som var ældre end de to mænd, og som ikke mistede deres job.

I den enes kontor var der fem kolleger, der var ældre. Og i den andens kontor var der én, der var ældre, og som beholdt jobbet.

På den baggrund fastslår Højesterets dommere, at der ikke er grund til at tro, at der er sket ulovlig forskelsbehandling på grund af alder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip