Styrelse revser banker for manglende konkurrence

Mangel på konkurrence betyder, at bankerne ikke kæmper om at holde omkostningerne i skak og dermed ikke tilskyndes »at holde priserne nede«, vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der mener, at det kan medføre højere omkostninger for forbrugerne end ellers.

Af rapporten fremgår det, at mindre end hver femte bank vurderer gebyrsatser og rentesatser som vigtige konkurrenceparametre. Og det er et problem, hvis forbrugerne skal sikres den bedst mulige pris.

»Der er et stort potentiale for at styrke priskonkurrencen på bankmarkedet. En skarpere priskonkurrence vil øge bankernes fokus på at holde omkostningerne nede. Det vil gavne forbrugerne«, skriver Forbruger- og Konkurrencestyrelsens direktør, Agnete Gersing i en pressemeddelelse.

Det får nu Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at anbefale fem nye tiltag, der skal være med til at styrke priskonkurrencen.

Fremover bør bankerne blandt andet gøre information til kunderne nemmere at læse og forstå. Derudover lægger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen op til, at man ændrer i de såkaldte »god-skik regler«, så forbrugerne bliver fortalt, at bankens ekspedienter ikke er uvildige rådgivere men vejledere, der er ansat til at sælge bankens egne produkter.

Det skal være med til at gøre forbrugerne mere kritiske og opmærksomme på, at de sagtens kan forhandle pris med bankerne.

»Forbrugerne spiller en vigtig rolle for konkurrencen på bankmarkedet for privatkunder. Ved at søge efter og sammenligne tilbud, forhandle om priser og vilkår og være villig til at skifte bank kan de lægge pres på bankerne«, siger direktør Agnete Gersing.

 

 

Dagens Gossip