Styrelse ser skeptisk på prisportal for billige lån

Skrevet af admin

10/02/2015

Dagens topnyheder

Kan en portal på internettet, der gør det muligt for forbrugerne at sammenligne prisen på realkreditlån og bankboliglån, føre til mindre konkurrence og i sidste ende skade boligejerne?

Det frygter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (KFST), efter at erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har lanceret idéen om en sådan prisportal, der efter planen skal give boligejere billigere boliglån ved at øge konkurrencen og styrke gennemsigtigheden, skriver Jyllands-Posten.

- Det er rigtigt, at vi har haft bekymringer i forhold til prisportalen. Den skal give forbrugerne indsigt, men må ikke give så mange oplysninger, at virksomhederne kan koordinere priserne, siger Martin Nyvang, kontorchef i KFST, til avisen.

- Det handler om at finde en balance, så forbrugerne får de nødvendige oplysninger, uden at vi gør det let for virksomhederne at koordinere priser, siger han videre.

Styrelsen håber derfor, at en nedsat arbejdsgruppe kan finde frem til en model, der hjælper forbrugerne på vej, uden at det giver banker og realkreditinstitutter mulighed for at sætte konkurrencen ud af kraft.

Forbrugerrådet Tænk håber ikke, at det kommer til at trække for meget ud, inden portalen er tilgængelig.

- Det er et vigtigt værktøj, for at forbrugerne kan være aktive, for boliglån er et uigennemsigtigt marked. Med prisportalen kan vi få mere konkurrence, og det trænger området til, siger Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, ifølge Jyllands-Posten.

Prisportalen skal efter planen være klar i løbet af 2015.

Jyllands-Posten har ikke kunnet få en kommentar fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

/ritzau/