Styrt i hård sprinterafgørelse i Catalonien Rundt

Han kalde visse steder for den belgiske udgave af danskeren Matti Brechel. Gianni Meersman fra Omega Pharma-Quick Step kan køre hurtigt på de afgørende meter, særligt når det går en smule opad. Lige præcis sådan så etapeafslutningen ud på 2. etape af Catalonien Rundt, og så slog Meersman selvfølgelig til.

Op til af hårde afslutning var det ellers det tidligere Rabobank-mandskab, der nu blot hedder Blanco, som trak tungest. Allerede fra 15 kilometer ude satte det sig i front, men det var alt for tidligt at begynde indkørslen mod målstregen i byen Banyoles.

Inde i byen havde Blanco svært ved at holde feltet samlet, og rytterne begyndte at stikke på kryds og tværs. Fire mand fik revet sig fri, og så måtte Blanco ellers knokle for at hive dem ind. Det lykkedes og godt én kilometer før målstregen, så det ud som om, at hollænderen skulle slutte bedst. Men Omega Pharma-Quick Step-rytteren Gianni Meersman havde ligesom mandag igen de bedste ben. Med et tungt tråd var han umulig at følge med, og på trods af at vejen gik en lille smule opad, så formåede Meersman at holde farten til stregen.

Dermed dobler Meersman op i Catalonien Rundt, da han således også vandt 1. etape. Nummer to og tre blev henholdsvis Ratto og Lancaster.

Med sejren sikrede Gianni Meersman sig flere bonussekunder, og han fører nu med 16 sekunder ned til Valverde på 2. pladsen og 20 sekunder ned til de andre favoritter som Gesink, Wiggins og Rodriguez.

Desværre blev tirsdagen 2. etape i Catalonien Rundt også præget at et grimt styrt på opløbsstrækningen, men der skulle umiddelbart ikke være alvorligt skadede ryttere.

Dagens Gossip