Styrt koster dyrt for prominente navne i Vueltaen

På forhånd lignede det en relativt rolig 8. etape, men Vuelta a España tog en højdramatisk udvikling lørdag eftermiddag, hvor et voldsomt styrt kostede den videre deltagelse for en række ryttere.

Blandt de udgåede er flere topnavne som Dan Martin (Cannondale-Garmin), der var nummer tre i den samlede stilling, Tejay van Garderen (BMC) og Nacer Bouhanni (Cofidis).

Også førende Esteban Chaves (Orica-Greenedge) blev rodet ind i styrtet, men colombianeren kom dog hurtigt på cyklen igen.

Dramatikken fik belgieren Jasper Stuyvens triumf til at stå noget i skyggen.

Trek-rytteren vandt, da en større gruppe kom samlet til målstregen i Murcia, og Stuyven var hurtigst i den afsluttende spurt, hvor han henviste Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros) og Kevin Reza (FDJ) til de næste pladser.

På papiret så 8. etape ellers ikke videre ophidsende ud. De 183 kilometer startede med en lang nedkørsel, inden rytterne på de sidste 50 kilometer skulle over to kategori-3-stigninger.

Men smalle veje og vanskelige nedkørsler skabte postyr, og mod slutningen måtte også Tinkoff-Saxo-stjernen Peter Sagan en tur i asfalten, da han blev påkørt bagfra af en motorcykel.

Det kostede slovakkens mulighed for at blande sig i kampen om etapesejren, hvilket betød en masse spildt arbejde for feltets eneste dansker, Jesper Hansen.

Hansen var nemlig ikke blevet gjort opmærksom på, at Sagan var styrtet, så han brugte mange kræfter forrest i feltet for at køre et udbrud ind.

I det samlede regnskab fører Esteban Chaves fortsat med 10 sekunder foran Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

Efter Dan Martins afsked med løbet er hans irske landsmand Nicolas Roche (Sky) rykket op på tredjepladsen 36 sekunder efter Chaves.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip