Styrtede i døden i Nepal: 26-årige Jonathan skulle hjælpe de syge

18 passagerer mistede livet i søndags, da et nepalesisk fly styrtede ned i bjergene. En af dem var den 26-årige dansker, Jonathan Michael Mathiesen. Det skriver BT.

Jonathan skulle flyve med et lille fly fra Lufthaven Pokhara til Jumla, som ligger 350 kilometer fra Nepals hovedstad Katmandu. Efter 15 minutter mister flyvelederne i kontroltårnet kontrakten med piloten, ifølge Ritzau.

Af ukendte årsager styrtede flyet ned i bjergene. Ingen af de 18 personer ombord overlevede.

LÆS OGSÅ: Udenrigsministeriet: Dansker om bord på ulykkesfly

26-årige Jonathan boede til daglig i København og var netop blev færdigudannet som læge. Under tidligere besøg i Nepal, havde han arbejdet på hospitaler, skriver BT. Og det var med stor sandsynlighed også, derfor han var i landet denne gang. 

BT beretter, at Jonathans mor også er uddannet læge, og at de to havde arbejdet en del sammen omkring gravide kvinder med type 1 diabetes.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Udover lægegerningen var den unge københavner også glad for friluftsliv og klatring, ligesom han var spejderleder. På De Danske Spejders hjemmeside www.skrumpen.dk skriver Jonathans spejdervenner:

"Jonathan er en tapper og modig ung mand, der glædeligt hopper i Øresund iført boxershorts og uden udsigt til et håndklæde. Vel at mærke i januar måned. Jonathan har en fantastisk hukommelse. Det er måske ligefrem hukommelsen, der er hans hemmelige våben i Risk, hvor han af en eller anden grund har det med altid at vinde."

SE STORT BILLEDE AF JONATHAN NEDENFOR:

Dagens Gossip