Styrtende kran dræber mindst 107 i moské i Mekka

Mindst 107 mennesker har mistet livet, efter at en kran fredag styrtede ned i en moské i Mekka. Det skriver nyhedsbureauet AFP samt BBC, som videre beretter, at 238 mennesker er kvæstet efter ulykken.

Kranen er fredag væltet ned i den kendte Masjid al-Haram-moské i Mekka i Saudi-Arabien.

På Twitter opdaterer de saudiarabiske myndigheder løbende udviklingen, og i den seneste opgørelse lyder det, at dødstallet er stedet til 107, mens flere end 230 er kommet til skade.

Da ulykken skete klokken 17.23 lokal tid, regnede det heftigt, og ifølge tv-stationen Al Arabiya var det kraftige vindstød, der fik kranen til at vælte.

Billeder fra sociale medier viser blodige lig, der ligger i gården ved moskéen.

En video på YouTube viser skrigende mennesker løbe forvirrede rundt i sekunderne efter et enormt brag fra den styrtede kran.

Ulykken sker, mens tusindvis af muslimer fra hele verden valfarter til området for at deltage i den årlige pilgrimsfærd hajj, en af de fem søjler i islam, der ventes at starte 21. september.

Moskéen var på grund af fredagsbønnen proppet med muslimer, da kranen styrtede.

Masjid al-Haram-moskéen huser Kabaen - en sort terningeformet helligdom af granit fra de omkringliggende bjerge, som er et af de allerhelligste steder i islam, og som alle muslimer vender sig mod, når de beder.

De saudiarabiske myndigheder går normalt langt for at garantere sikkerheden for de mange millioner muslimer, der hvert år strømmer til Mekka på denne tid.

Sidste år reducerede kongedømmet eksempelvis antallet af pilgrimme, der fik adgang til moskéen, af sikkerhedsmæssige årsager.

Fredag er sædvanligvis ugens travleste i Masjid al-Haram-moskéen, da muslimer denne dag samles for at bede.

For tiden er et stort byggeprojekt undervejs for at øge moskéens område med 400.000 kvadratmeter, hvilket vil tillade 2,2 millioner mennesker at samles på samme tid.

Det ambitiøse byggeprojekt betyder, at moskéen er omgivet af kraner, og det var ifølge en talsmand for de saudiarabiske myndigheder en af dem, der fredag kollapsede på grund af uvejret, skriver BBC.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip