Styrtende kran dræber mindst 87 i moské i Mekka

En kran er fredag væltet ned i den kendte Masjid al-Haram-moské i Mekka i Saudi-Arabien. 87 mennesker meldes dræbt, oplyser myndighederne i landet.

Ud over de mange dræbte skal 184 personer være kommet til skade, skriver nyhedsbureauet AFP.

Fredag aften er det stadig ganske sparsomt med oplysninger om ulykken, men billeder fra sociale medier viser blodige lig, der ligger i gården ved moskéen.

Da ulykken skete, regnede det heftigt, og ifølge tv-stationen Al Arabiya var det kraftige vindstød, der fik kranen til at vælte.

En video på YouTube viser skrigende mennesker løbe forvirrede rundt i sekunderne efter et enormt brag fra den styrtede kran.

Ulykken sker, mens tusindvis af muslimer fra hele verden valfarter til området for at deltage i den årlige pilgrimsfærd hajj, en af de fem søjler i islam, der ventes at starte 21. september.

Masjid al-Haram-moskéen huser Kabaen - en sort terningeformet helligdom af granit fra de omkringliggende bjerge, som er et af de allerhelligste steder i islam, og som alle muslimer vender sig mod, når de beder.

De saudiarabiske myndigheder går normalt langt for at garantere sikkerheden for de mange millioner muslimer, der hvert år strømmer til Mekka på denne tid.

Sidste år reducerede kongedømmet eksempelvis antallet af pilgrimme, der fik adgang til moskéen, af sikkerhedsmæssige årsager.

Fredag er sædvanligvis ugens travleste i Masjid al-Haram-moskéen, da muslimer denne dag samles for at bede.

For tiden er et stort byggeprojekt undervejs for at øge moskéens område med 400.000 kvadratmeter, hvilket vil tillade 2,2 millioner mennesker at samles på samme tid.

Det ambitiøse byggeprojekt betyder, at moskéen er omgivet af kraner, og det var tilsyneladende en af dem, der fredag kollapsede.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip