SU-dom blokerer for vækstpakke

Partiet vil ikke gå med i en vækstpakke, før man har et klart svar på, hvad man stiller op med den afgørelse fra EU, der betyder, at udgifterne til SUen vil stige med millioner, fordi flere udenlandske studerende har ret til SU.

»Regeringen har i forhandlingsforløbet fortalt os, at det kommer til at koste en 400 til 500 millioner kroner minimum ekstra i SU-udgifter, og det synes vi er problematisk,« siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), efter mandagens vækstforhandlinger.

»Det er en udfordring, at vi sidder og skal spare på SUen samtidig med, at man skal lukke op for, at andre landes borgere kan komme til Danmark og få SU, selv hvis de har erhvervsarbejde på seks til otte timer om ugen. Det er helt tosset,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R), der har siddet med forhandlingerne på SU-området, er derfor kaldt over til et møde i Finansministeriet mandag aften for at drøfte problemet.

Dansk Folkeparti ønsker blandt andet at lave nogle værnsregler, der skal gøre det sværere for udenlandske studerende at modtage SU.

»Vi må se, om vi kan lave nogle værnsregler, så vi kan sikre os mod det, som vi forbinder med misbrug af det danske SU-system,« siger han og peger blandt andet på et optjeningsprincip i stil med det, man har indført i forbindelse med børnechecken.

»Problemet omkring børnechecken løste vi ved at lave et optjeningsprincip, så man først efter to års arbejde i Danmark får ret til fuld børnecheck.«

For første gang i forhandlingerne om en vækstpakke var alle parterne, regeringen, Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, mandag morgen samlet omkring forhandlingsbordet i Finansministeriet på en gang.

Dagens Gossip