Suarez bomber Barcelona til spansk mesterskab

FC Barcelona kunne lørdag aften lade champagnepropperne springe, da klubben genvandt det spanske mesterskab med en 3-0-sejr ude over Granada.

Klubben kan roligt klappe Luis Suarez på skuldrene, for det var et hattrick af angriberen, der sikrede triumfen.

Selv om Real Madrid også vandt 2-0 ude over Deportivo La Coruña, så måtte Cristiano Ronaldo og co. bide i det sure æble og ønske catalonierne tillykke med klubbens 24. spanske mesterskab.

Barcelona sluttede på førstepladsen med 91 point lige foran snuden på Real Madrid, der med 90 point tog andenpladsen i Primera Division.

Atlético Madrid, der spiller senere lørdag, er sikker på at slutte på tredjepladsen uanset resultatet af hjemmekampen mod Celta Vigo.

Luis Suarez scorede alle tre Barcelona-mål, mens Cristiano Ronaldo scorede begge Real Madrids mål.

Suarez blev dermed topscorer i ligaen med helt forrygende 40 scoringer, mens Ronaldo fulgte efter med 35 sæsontræffere.

Barcelona var før sidste spillerunde et enkelt point foran Real Madrid, og Barcelona skulle derfor udelukkende fokusere på selv at vinde over et hold, der ikke havde noget at spille for.

Real Madrid skulle derimod håbe på, at Barcelona snublede i Granada efter en sæson, hvor Barcelonas nedtur i april pludselig gjorde kampen om mesterskabet til en åben affære.

Her satte Barcelona et stort pointforspring over styr og inviterede dermed både Real Madrid og Atlético Madrid med til en spændende sæsonafslutning.

Gerard Pique var særdeles tæt på at bringe Barcelona foran efter syv minutter, men hovedstødet blev reddet på målstregen, mens Cristiano Ronaldo minuttet efter bragte Real Madrid foran 1-0 i Coruña.

Dermed var mesterskabet pludselig at finde i Galicien, men det virkede som en stakket frist, og efter 22 minutter kunne Barcelona igen fokusere på champagne i det sydspanske.

Efter et fornemt, gennemspillet angreb servede Jordi Alba bolden til Luis Suarez, som sikkert scorede til 1-0.

Ronaldo bragte efterfølgende Real Madrid på 2-0 på et hovedstød, men fokus var i Granada, hvor Suarez slog til igen.

Efter et lynangreb sendte Dani Alves bolden hårdt lige ind i hovedet på en fremadstormende Suarez, som bankede Barcelona på 2-0 før pausen.

Barcelona var i fuld kontrol i anden halvleg, hvor tiden blot skulle gå, før klubben kunne fejre titlen for andet år i træk.

Suarez havde dog ikke fået nok, og fire minutter før tid gjorde han det til 3-0 og fuldbyrdede dermed sit hattrick.

Catalonierne kan for så vidt godt tillade sig at smage rigeligt på champagnen, når mesterskabet i den kommende tid fejres, for klubben er ude af dette års Champions League, som også blev vundet i fjor.

Her kan Real Madrid og Atlético Madrid revanchere sig for den hjemlige ligaafslutning, da finalen i Milano 28. maj netop er et opgør mellem de to spanske Madrid-klubber.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip