Suarez forsætter showet i ny storsejr til Liverpool

07/12/2013

Der er så mange fodboldfans rundt om i verden, der elsker Liverpool højt og håber, at denne sæson bliver sæsonen, hvor Liverpool igen kan tale med om mesterskabet i Premier League, som Liverpool senest vandt i 1990.

Traditionsklubben kom et lille skridt tættere lørdag. En underholdende og underlig forestilling endte 4-1 til Liverpool hjemme mod bundholdet West Ham.

Dermed blev der sat tre point ind på kontoen, og Liverpool holder sig til som tophold.

Sejren var ganske fortjent, men skarpheden fra 5-1-sejren i midtugekampen over Norwich var væk indtil slutfasen, og derfor blev det langt mere spændende, end det burde have været set med Liverpool-briller.

Kampens forløb var egentlig fint personificeret ved Luis Suarez.

Mod Norwich for få dage siden scorede Suarez fire gange i 5-1 sejren, men lørdag virkede han uskarp og brændte en del store chancer. Som holdkammeraterne også gjorde det.

Alligevel endte det overlegent - med to sene scoringer af Premier League-topscorer Suarez - den sidste af de to blev dog noteret som endnu et selvmål, da Suarez' afslutning blev rettet af.

Indtil kampens sidste kvarter var det spændende, og det var Liverpools egen skyld. Og West Ham var omvendt selv skyld i, at Liverpool trods alt var på sejrskurs fra pausen og frem.

Efter en god West Ham-mulighed efter 20 minutter, hvor kun en superredning fra Simon Mignolet holdt gæsterne fra en overraskende føring, gik der klovneri i den i West Ham-forsvaret.

Føringsmålet - og det der gik forud - var nærmest komisk. Fejl på fejl fra begge hold, hvorfor bolden gik fra Liverpool-fødder til West Ham-fødder og retur i flere omgange, inden det endte med et selvmål af Guy Demel.

Kort inde i anden havleg blev det 2-0 - igen på lidt tilfældig vis. Efter et frispark afsluttede Mamadou Sakho, og det endte i noget, der lignede et nyt selvmål - men Sakho blev noteret for scoringen.

Og så var det Liverpools tur til at kvaje sig i eget felt. Med 25 minutter tilbage lavede Martin Skrtel et selvmål - samme uheldige skæbne for samme mand som for en uge siden mod Hull, da Liverpool tabte 1-3.

Lørdag fik Skrtels selvmål ikke samme betydning, dertil var West Ham slet og ret for ringe.

Og da Suarez så endelig fik indstillet sigtekornet i slutfasen, endte det med den sikre sejr, der både var ventet og fortjent.

I slutfasen så West Ham-kaptajn Kevin Nolan rødt efter et grimt frustrationsfrispark.

Daniel Agger var ikke med for Liverpool, den danske landsholdsspiller var ude med sygdom.