Suarez' supermål kunne ikke stoppe Spanien

Uruguay, med angrebsesserne Suarez, Forlan og Cavani i front, kunne bare se til, mens de spanske favoritter åbnede kampen i Recife, Brasilien, som lyn og torden.

Allerede efter 10 minutter hamrede Fabregas bolden på stolpen, og fem minutter senere fik Uruguay-keeper Muslera akkurat pareret Iniestas følte afslutning. 

Efter 21 minutters spil bragte Spanien sig så endelig foran, da Pedro kanonerede Xavis hjørnespark mod mål. Missilet blev dog rettet af af sydamerikanernes kaptajn, Lugano, der fik sendt bolden ind bag Muslera.

Spanien sad på det meste i hele første halvleg. Uruguays største chance tilfaldt Cavani, der var tæt på at snitte et højt og dybt frispark i netmaskerne. Men Casillas, der ellers var tvivlsom til startformationen, hev sikkert bolden i sin favn.  

Få minutter senere udbyggede de rødklædte deres føring. Xavis frispark midt på banen endte hos Fabregas, der dirigerede en genial aflevering gennem feltet og ind til Soldado, som bare skulle sparke bolden forbi en fremadstormende målmand. 

Tempoet faldt lidt i anden halvleg, hvor Spanien dog igen stod for de største chancer. Først var Piquet tæt på, og derefter var Soldado tæt på at blive dobbelt målscorer.

I stedet sluttede kampen med et trøstemål til Uruguay og noget af en perle at gå hjem på for de 42.000 tilskuere på Arena Pernambuco.

I det 87. minut sendte Suarez nemlig et hårdt og præcist frispark i mål, da han lige akkurat hamrede kuglen over muren og tæt forbi både stolpen og en chanceløs Casillas, der ellers var ude i fuld længde.

Spanien møder Tahiti på torsdag og kan altså med en samlet turneringssejr besidde alle mulige internationale trofæer på én og samme tid.

Dagens Gossip