Sublim Kerber aflyser ren Williams-finale i Wimbledon

Angelique Kerber er for anden gang i 2016 klar til en grand slam-finale. Fredag vandt den tyske tenniskvinde sin semifinale i Wimbledon i to sæt over Venus Williams fra USA.

I finalen venter så en anden Williams, verdensetteren Serena, der tidligere fredag vandt sin semifinale i suveræn stil.

Det bliver en kopi af Australian Open-finalen fra januar, hvor Kerber vandt sin første grand slam-titel med en sejr over Serena Williams.

Fredag sørgede Kerber for at aflyse det mulige finalemøde mellem Williams-søstrene, da hun slog Venus Williams 6-4, 6-4.

Tyskeren var lige et skridt foran i hele kampen og vandt efter 71 minutter. Hun spillede endnu en gang op til sit bedste, og hun har endnu ikke afgivet sæt i turneringen.

Serven har gennem karrieren været et stort våben for Venus Williams, men i semifinalen var den det langtfra.

Williams kunne slet ikke holde serv i starten og blev brudt i sine første fire servepartier. Kerber var ikke meget bedre. Men dog nok til at hun ved at holde serv for anden gang i kampen hev første sæt hjem med 6-4.

Venus Williams, der fem gange har vundet Wimbledon i single, bøvlede ikke kun med serven. Også i grundspillet havde hun svært ved at finde linjerne, og hun blev brudt til 0-1 i andet sæt, da hun upresset tonsede en forhånd langt ud af banen.

Det brud skulle vise sig at blive afgørende. Der kom ikke flere brud i kampen, og Kerber servede sejren hjem på sin første matchbold til endnu en sætsejr på 6-4.

Nu kan hun se frem til en hviledag, inden Serena Williams venter i lørdagens finale.

/ritzau/

Dagens Gossip