Sublim Mikkel Hansen skyder Danmark til storsejr ved EM

20/01/2016

Sikke en håndboldfest. Danmarks håndboldlandshold er klar til mellemrunden ved EM i Polen med maksimumpoint, og det gunstige udgangspunkt blev sikret med en fremragende præstation af Gudmundur Gudmundssons tropper.

Efter to sejre med svingende spilkvalitet fik det danske hold al kritik til at forstumme med en sejr på 30-22 over Ungarn efter 18-10 ved pausen. Ungarn var ellers før turneringen regnet som den sværeste modstander i gruppe D.

Men onsdag aften var der ganske enkelt klasseforskel på de to hold, og stjernen over dem alle Mikkel Hansen stemplede for alvor ind i turneringen med en sublim præstation. Ni mål kom fra hans kraftfulde højrehånd.

Endelig sad også den danske start lige i skabet. Aktionerne var koncentrerede, angrebsspillet sprudlende og forsvarsspillet det bedste man har set, efter at forsvarsgeneral René Toft Hansen måtte melde afbud til turneringen med en skade.

Skønhedspletterne fra de første kampe var renset grundigt væk i det første kvarter, som Danmark brugte til at bringe sig på 12-4.

Det var ikke mindst Mikkel Hansens fortjeneste. Han slog tonen an med et mål på første angreb og fortsatte stilen.

Seks gange på syv forsøg tordnede han bolden i mål i første halvleg. Dertil kom syv målgivende afleveringer, så han om nogen var manden bag den suveræne pauseføring på otte mål.

Forsvaret holdt samtidig Ungarn nede på sølle ti mål. Forsvaret lod kun modstanderen komme til skud 12 gange inden pausen, og derfor betød det ingenting, at Landin kun blev noteret for to redninger.

I den sammenhæng bliver man nødt til at nævne Henrik Toft Hansen, der både var solid i forsvaret og scorede flotte mål fra stregen i den anden ende på Mikkel Hansens indspil.

Danskerne faldt i niveau i anden halvlegs begyndelse, ja selv Mikkel Hansen viste sig menneskelig ved at kaste et straffekast over mål. Ungarn fik bedre fat og reducerede til 16-21, inden Danmark fik kontrollen tilbage.

Da Niklas Landin kort efter reddede et straffekast, fornemmede man en tæt på perfekt dansk håndboldaften.

Anden halvleg blev aldrig ligeså sprudlende, men i en lang turnering som EM gælder det også om at disponere sine kræfter klogt, og den komfortable sejr var aldrig i fare.

Gudmundsson fik samtidig demonstreret truppens bredde ved at give fløjen Anders Eggert en fridag på bænken, så Casper U. Mortensen kunne spille sig ind i turneringen med en hel kamp. Han leverede en god præstation.

Ligesom Mads Mensah Larsen, der fik næsten fuld spilletid som playmaker i stedet for Rasmus Lauge.

Nej, kritikpunkterne var svære at finde onsdag aften, hvilket lover godt for mellemrunden, hvor Spanien, Tyskland og Sverige venter.

Danmark tager fire point med videre fra gruppe D, mens Rusland og Ungarn tager henholdsvis to og nul point med.