Sublime Ronaldo: Jeg gjorde bare mit arbejde

20/11/2013

Cristiano Ronaldo sørgede tirsdag aften egenhændigt for at sparke Portugal til VM i fodbold med et hattrick i anden halvleg på udebane mod Sverige.

Portugal vandt playoff-opgøret 3-2 og kvalificerer sig dermed til næste års slutrunde.

Zlatan Ibrahimovic scorede de to svenske mål, men det var altså ikke nok, og dermed bliver det et VM uden deltagelse af et hold fra Norden.

Ronaldo stod også for scoringen i det første opgør mod Sverige i sidste uge, der endte 1-0.

- Jeg vidste, at Portugal havde brug for mig i de her kampe, og jeg viste, at jeg er her, siger Real Madrid-angriberen til portugisisk tv.

- Jeg udførte bare mit job på samme måde, som jeg har gjort den seneste tid, siger han.

Portugals landstræner, Paolo Bento, hylder Ronaldos præstation.

- Når en spiller laver et hattrick i en kamp på det her niveau, så har det naturligvis stor betydning, siger Bento.

Sverige dominerede første halvleg af skæbnekampen, men uden at blive rigtig farlige foran portugisernes mål. Ronaldo bragte udeholdet foran i anden halvleg, men Zlatan Ibrahimovic gav svenskerne nyt håb med to hurtige scoringer.

Men Ronaldo var langt fra færdig, og 11 minutter før tid slukkede han endegyldigt Sveriges VM-drømme med sit tredje mål.

Portugals anfører strålede, da en tilhænger efter kampen råbte "du er verdens bedste".

Det får Ronaldo nu chancen for bevise i Brasilien næste sommer.