Sukkerafgift koster Toms dyrt

Sukkerafgiften er hård kost for den danske chokolade- og slikproducent Toms. Selskabet betalte sidste år 284 mio. kr. før moms i afgift for brug af sukker og det er en del mere end året før.

Det fremgår af årsregnskabet for Toms, der netop er offentliggjort. De tørre tal viser, at Toms Gruppens nettoomsætning i 2012 blev på 1.637,2 mio. kr. mod 1.396,1 mio. kr. året før.

En solid fremgang på fremgang på 17,3 pct. men den kommer udelukkende på, fordi Toms har købt den tyske koncern Hanseatische Chocolade GmbH. Derimod har det været meget svært for Toms at få danskerne til at købe flere af de berømte chokolade-skildpadder, guldkarameller og guldbarrer.

Det danske hjemmemarked viste et fald i omsætning og indtjening, og det skyldes i udpræget grad en stigende afgift på sukker - den såkaldte konfektureafgift.

Denne afgift kostede sidste år Toms 55 mio. kr. mere end året før. Allerede i forbindelse med fremkomsten af årsrapporten for 2011 fremhævede Torms, at afgiften vil koste omsætning i 2012.

På bundlinjen for 2012 kan Torms dog glæde sig over, at resultat efter skat blev 51,1 mio. kr. mod 21,1 mio. kr. året før. Resultatet er således næsten tilbage på niveau fra 2010, hvor bundlinjen viste et plus på 51,8 mio. kr. »Vi glæder os over at have skabt pæn fremgang i omsætningen uden for Danmark, hvilket er nødvendigt grundet de stadigt vanskeligere vilkår på vores hjemmemarked,« siger Jesper Møller, administrerende direktør for Toms Gruppen A/S.

»Indtjeningen er ligeledes forbedret, som følge af en reduceret omkostningsbase og vækst i udlandet. Overskudsgraden er dog stadig ikke på et niveau, som kan sikre tilstrækkelige investeringer i fremtiden. Derfor holder vi fokus på effektiviseringer og lønsom vækst«, siger Jesper Møller.

I forbindelse med indgåelse af finansloven for i år blev den stærkt udskældte fedtafgift afskaffe, mens sukkerafgiften er bevaret. men det blev samtidig besluttet, at sukkerafgiften ikke bliver udviddet til at omfatte flere varegrupper end den gør i dag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip