Sund, nem og velsmagende is af banan - og du behøver kun en enkelt ingrediens

Vidste du, at du kan lave den lækreste cremede (og tilmed sunde) is med kun 1 ingrediens? Alt du skal bruge er modne bananer.

Vælg de meget modne bananer med masser af sorte pletter, når du skal lave isen. Jo mere modne bananerne er, jo sødere og mere cremet bliver isen. 

Isen kan tilsættes vanillekorn, kakaopulver, lakridspulver, bær, eller hvad du ellers synes, er lækkert, og kan på den måde varieres i det uendelige.

Alt du skal bruge for at lave isen er en foodprocessor eller kraftig blender, du behøver altså ikke engang en ismaskine for at kunne nyde lækker og cremet is på få minutter.

Til én person
2 meget modne bananer
Evt. lidt knas fx kakaonibs eller hakkede nødder

Fremgangsmetode
Skræl bananerne, skær dem i store stykker og kom dem i en frysepose. Frys bananerne. De frosne bananstykker blendes til cremet is i en foodprocessor.

Bananerne smuldrer først, men bliver man ved med at blende, vil bananmassen samle sig og blive cremet og lækker. Afhængigt af, hvor kraftig din køkkenmaskine er, kan det være nødvendigt at tilføre lidt væske – du kan fx bruge vand, appelsinsaft eller kokosmælk.

Anret den færdige is og nyd straks. 

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Dagens Gossip