Sunderland hopper over stregen med sejr over Chelsea

07/05/2016

Premier League-klubben Sunderland er tilbage på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Hjemme på Stadium of Light lykkedes det for Sam Allardyces tropper at slå Chelsea med 3-2, selv om Sunderland var udspillet i kampens første time.

På tre minutter midt i anden halvleg vendte Sunderland 1-2 til 3-2 og sikrede sig dermed de tre point.

Samtidig måtte lokal- og bundrivalerne Newcastle nøjes med 0-0 ude mod allerede nedrykkede Aston Villa, hvorfor Sunderland nu har et forspring på ét point til Newcastle. Sunderland har tilmed to kampe tilbage, mens Newcastle kun har en enkelt.

Knap så gunstigt så det dog ud for Sunderland undervejs i lørdagens kamp mod Chelsea. Efter et kvarter havnede bolden lidt tilfældigt hos en fri Diego Costa, og spanieren drejede køligt bolden i nettet.

Det var generelt ikke til at se før pausen, at hjemmeholdet havde væsentligt mere på spil end gæsterne. Tværtimod dominerede Chelsea og kom til flere halve chancer, men stik mod spil og chancer var det hjemmeholdet, som scorede kampens andet mål.

Udligningen var en regulær perle fra tuneseren Wahbi Khazri fem minutter før pausen. Uden for feltet svingede han benet op i en 90 graders vinkel og smadrede en nedfaldsbold ind i modsatte side.

Khrazris missil blev studset af en Chelsea-spiller, men det kan ikke afvises, at bolden var strøget i nettet alligevel.

I første halvlegs overtid kom Sunderland ned på jorden igen, da Nemanja Matic bankede Chelsea foran på ny.

Efter pausen viste Sunderland mere tænding, og midtvejs kom belønningen.

På kanten af feltet bankede Fabio Borini bolden fladt i mål, og så var stillingen lige. Men det var kun kortvarigt.

Kort efter var det nemlig angrebsmakker Jermain Defoe, der fik stadion til at eksplodere med scoringen til 3-2.

Herefter virkede Chelsea til at have opgivet kampen, og Sunderland kørte tre vigtige point i hus. I kampens overtid blev John Terry udvist med sit andet gule kort.