Sundhed: Her er lidelsen, kaffe redder dig fra

Hvis du er en af dem, der drikker flere kopper kaffe i løbet af en dag, kan du godt glæde dig.

For en moderat indtagen af kaffe kan nemlig sænke din risiko for at få type 2-diabetes med op til 25 pct. senere i livet, viser en ny undersøgelse.

Resultaterne, der har været publiceret af Institute for Scientific Information on Coffee, viser, at det kræver mellem tre-fire kopper kaffe på en dag at opnå den største positive effekt, skriver Prevention.com.

Drikker du kun to kopper kaffe, får du dog også en effekt. For hver kop kaffe mindsker nemlig risikoen for at få type 2-diabetes med omkring 7-8 pct.

Læs på Søndag.dk, hvilken kræftform kaffe beskytter mod.

Sund livsstil og mere kaffe

Forskerne mener, at den positive virkning stammer fra klorogensyre, som har vist sig at kunne forsinke optagelsen af glukose i kroppen.

Siamak Bidel, der er læge og professor ved University of Helsinki, forklarer, at effekten på type 2-diabetes naturligvis blev forstærket af en sund livsstil. Men et større indtag af kaffe gav altså en bedre effekt.

- Det virker så let. Men det er svært at tro på, at noget så simpelt som at drikke kaffe og at have en god og sund livsstil kan forebygge diabetes senere i livet, siger Siamak Bidel.

Er du i risikogruppen for at få diabetes? Tag testen og få svaret på Oestrogen.dk.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip